Ni ceriter hujung minggu lepas. Cadang nak gi pasar aka merket..bak kata orang Kedah...abam boleh terlajak sampai ke pasar pagi Ahad kat St...

Merayau di Pasar Pagi Stadium Shah Alam

09:24 Abam Korie 1 Comments

Ni ceriter hujung minggu lepas. Cadang nak gi pasar aka merket..bak kata orang Kedah...abam boleh terlajak sampai ke pasar pagi Ahad kat Stadium Shah Alam. Putrajaya ke Shah Alam...terlajak dengan sengajanya hehehe...

Amboi..menjeling yer bang...hehhehe



Kebetulan abam pun nak cari baju, seluar, kasut untuk pegi event dalam bulan Februari nanti dengan team bloggers Ben Ashaari. So memang sesuai lakat sini kan...Semangat punya pasal, lagi sebulan nak pegi tu...dah siap nak prepare dah hehhe... Lagi pun cadang nak cari yang bundle jer. Napa yang bundle?..hehe Akan datang abam criter..memang sesuai sangat dengan event abam nak pegi nanti ni...

Kalau nak ikutkan, rasanya lah...dah hampir 5 tahun abam tak datang ke pasar pagi ni...tapi meriah sama jer macam dulu. Dari awal pagi, lebih kurang dalam pukul 9 pagi abam dah sampai...dah penuh dengan manusia...parking pun dah penuh, so kena parking sket dari situ..

Sambil jalan-jalan, abam cuba usha-usha gerai-gerai bundle kat situ...kot-kot ada yang berkenan. Bila jumpa yang berkenan, ...alamak!!..saiz pulak takde..biasalah...bundle kan..nasib ler kalau ada...

Tapi masa kat situ, ada juga gerai-gerai yang jual barang-barang yang agak unik..macam kat pasar karat tu, unik dan rare...Tapi mungkin korang yang dah biasa dengan pasar karat ni, barang-barang kat sini mungkin biasa jer kot...hehehhe..

Pusing punya pusing sampai kat gerai hujung sekali, emm..takde lah pulak yang berkenan dihati...tapi orang lain pulak yang bershopping. Tu untungnya kalau bawa wife shopping sekali...kan..kan...hehhehe..

Cik wife tengah nego karpet..nasib baik tak jadi hehehe
Okeh...sambil jejalan tu..Ni gambar-gambar yang sempat abam snap...



Ini menarik, nasib baik tak bawa si Haziq..kalau tak mau 2,3 biji ni untuk dia...





Yang ni menarik, tak sangka blanket MAS dengan cenderahati atas flight pun ada jual..asal barang jadi duit.
Antara gerai yang jadi tumpuan ramai, baju terus dari kilang..harga cukup murah, tapi jangan compare dengan yang berjenama yer..

Baru abam perasan, rupanya kat sini...barangan basah macam ikan, ayam, sayur semua dah tak dijual dah...ingatkan nak sekali harung beli jer kat situ...so berpatah balik ler ke Putrajaya, shopping kat merket ler hehhe...sebelum tu...singgah jap kat seksyen 2 Shah Alam...abam breakfast dulu...sambil usha-usha bebudak Uitm...ehh bukan nak ngorat...cuma nak ngimbau zaman-zaman study kat situ dulu jer...hahaha...

1 comment:

  1. betul ke dah tak jual bang corry..sejak bila... sebab kat sana ema selalu beli barang basah...sana segar dan murah...

    ReplyDelete